Meropenem Steriscience

milteliai injekciniam ar infuziniam tirpalui
Receptinis
Registruotojas:
Steriscience B.V., Nyderlandai
Tiekimas:
Nesutrikęs

Pakuotės lapelis: informacija vartotojui

Meropenem Steriscience 500  mg milteliai injekciniam ar infuziniam tirpalui

Meropenem Steriscience 1000 mg milteliai injekciniam ar infuziniam tirpalui

meropenemas

Atidžiai perskaitykite visą šį lapelį, prieš pradėdami vartoti vaistą, nes jame pateikiama Jums svarbi informacija.

  1. Neišmeskite šio lapelio, nes vėl gali prireikti jį perskaityti.
  2. Jeigu kiltų daugiau klausimų, kreipkitės į gydytoją, vaistininką arba slaugytoją.

- Šis vaistas skirtas tik Jums, todėl kitiems žmonėms jo duoti negalima. Vaistas gali jiems pakenkti (net tiems, kurių ligos požymiai yra tokie patys kaip Jūsų).

  1. Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis (net jeigu jis šiame lapelyje nenurodytas), kreipkitės į gydytoją, vaistininką arba slaugytoją. Žr. 4 skyrių.

Apie ką rašoma šiame lapelyje?

  1. Kas yra Meropenem Steriscience ir kam jis vartojamas
  2. Kas žinotina prieš vartojant Meropenem Steriscience
  3. Kaip vartoti Meropenem Steriscience
  4. Galimas šalutinis poveikis
  5. Kaip laikyti Meropenem Steriscience
  6. Pakuotės turinys ir kita informacija
  7. Kas yra Meropenem Steriscience ir kam jis vartojamas

Meropenem Steriscience sudėtyje yra veikliosios medžiagos meropenemo ir jis priklauso vaistų, vadinamų karbapenemų grupės antibiotikais, grupei. Šis vaistas naikina daugelį bakterijų, galinčių sukelti sunkias infekcines ligas.

Meropenemas Steriscience vartojamas gydyti toliau išvardytas suaugusiųjų ir 3 mėnesių bei vyresnių vaikų infekcines ligas.

  • Plaučių uždegimas (pneumonija).
  • Pacientų, sergančių cistine fibroze, plaučių ir bronchų infekcinės ligos.
  • Komplikuotos šlapimo takų infekcinės ligos.
  • Komplikuotos pilvo ertmės infekcinės ligos.
  • Gimdymo metu ar po gimdymo pasireiškusios infekcinės ligos.
  • Komplikuotos odos ir minkštųjų audinių infekcinės ligos.
  • Ūminė bakterinė galvos smegenų infekcinė liga (meningitas).

Meropenem Steriscience gali būti vartojamas karščiuojantiems, neutropenija sergantiems pacientams gydyti tuo atveju, jei įtariama bakterijų sukelta infekcinė liga.

Meropenem Steriscience galima vartoti bakterijų sukeltai kraujo infekcinei ligai gydyti nustačius arba įtarus, kad ji susijusi su kuria nors iš anksčiau išvardytų infekcijų.

  1. Kas žinotina prieš vartojant Meropenem Steriscience

Meropenem Steriscience vartoti negalima:

  • jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) meropenemui arba bet kuriai pagalbinei šio vaisto medžiagai (jos išvardytos 6 skyriuje);
  • jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) kitiems antibiotikams, tokiems kaip penicilinai, cefalosporinai ar karbapenemai, kadangi galite būti alergiškas ir meropenemui.

Įspėjimai ir atsargumo priemonės

Pasitarkite su gydytoju, vaistininku arba slaugytoju prieš pradėdami vartoti Meropenem Steriscience:

  • jeigu yra sveikatos sutrikimų, pvz., kepenų ar inkstų veiklos sutrikimas;
  • jeigu po kitų antibiotikų vartojimo buvo pasireiškęs sunkus viduriavimas.

Gydymo meropenemu metu Jums gali pasireikšti teigiama Kumbso reakcija, rodanti antikūnų, galinčių ardyti raudonuosius kraujo kūnelius, atsiradimą. Gydytojas tai su Jumis aptars.

Jums gali pasireikšti sunkių odos reakcijų požymių ir simptomų (žr. 4 skyrių). Jei taip atsitiktų, nedelsdami kreipkitės į gydytoją arba slaugytoją dėl simptominio gydymo.

Jeigu abejojate, ar kuri nors iš išvardytų būklių Jums tinka, pasikalbėkite su gydytoju arba slaugytoju, prieš pradėdami vartoti Meropenem Steriscience.

Vaikams

Meropenem Steriscience nerekomenduojama vartoti jaunesniems kaip 3 mėnesių vaikams, nes meropenemo saugumas ir veiksmingumas jaunesniems kaip 3 mėnesių vaikams neištirti.

Kiti vaistai ir Meropenem Steriscience

Jeigu vartojate ar neseniai vartojote kitų vaistų arba dėl to nesate tikri, apie tai pasakykite gydytojui, vaistininkui arba slaugytojui.

Tai svarbu todėl, kad Meropenem Steriscience gali keisti kitų vaistų poveikį, o kiti vaistai − Meropenem Steriscience poveikį.

Ypatingai svarbu pasakyti gydytojui, vaistininkui arba slaugytojui, jeigu vartojate bet kurio iš toliau išvardytų vaistų:

  • Probenecido (vartojamo podagrai gydyti).
  • Valpro rūgšties / natrio valproato / valpromido (vartojamo epilepsijai gydyti). Meropenem Steriscience kartu vartoti negalima, kadangi jis gali silpninti natrio valproato poveikį.
  • Geriamojo antikoagulianto (vartojamo kraujo krešuliams gydyti ar jų profilaktikai).

Nėštumas ir žindymo laikotarpis

Nėštumas

Jeigu esate nėščia, žindote kūdikį, manote, kad galbūt esate nėščia arba planuojate pastoti, tai prieš vartodama šį vaistą, pasitarkite su gydytoju ar vaistininku. Nėštumo metu meropenemo geriau nevartoti. Gydytojas nuspręs, ar turėtumėte vartoti meropenemo.

Žindymo laikotarpis

Prieš pradedant vartoti meropenemo svarbu pasakyti gydytojui, jeigu žindote arba ruošiatės žindyti. Nedidelis šio vaisto kiekis gali išsiskirti į motinos pieną. Todėl gydytojas nuspręs, ar žindymo laikotarpiu galite vartoti meropenemo.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Poveikio gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus tyrimų neatlikta.

Meropenem Steriscience vartojimas buvo susijęs su galvos skausmu, odos dilgčiojimu ar badymu (parestezija). Šie šalutiniai poveikiai gali turėti įtakos gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus.

Meropenem Steriscience gali sukelti nevalingus raumenų judesius, sukeliančius greitą ir nekontroliuojamą kūno drebulį (traukulius) ir paprastai pasireiškiančius kartu su sąmonės sutrikimu. Nevairuokite ir nevaldykite mechanizmų, jeigu patiriate šių šalutinių poveikių.

Meropenem Steriscience sudėtyje yra natrio

Meropenem Steriscience 500 mg: kiekviename šio vaisto 500 mg flakone yra maždaug 45 mg natrio (valgomosios druskos sudedamosios dalies). Tai atitinka 2,25 % didžiausios rekomenduojamos natrio paros normos suaugusiesiems.

Meropenem Steriscience 1 000 mg: kiekviename šio vaisto 1 000 mg flakone yra maždaug 90 mg natrio (valgomosios druskos sudedamosios dalies). Tai atitinka 4,5 % didžiausios rekomenduojamos natrio paros normos suaugusiesiems.

  1. Kaip vartoti Meropenem Steriscience

Visada vartokite šį vaistą tiksliai kaip nurodė gydytojas, vaistininkas arba slaugytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją, vaistininką arba slaugytoją.

Vartojimas suaugusiesiems

  • Dozė priklauso nuo infekcinės ligos, kuria Jūs sergate, , kokioje organizmo vietoje ir kokio sunkumo ji yra. Dozę, kuri Jums reikalinga, paskirs gydytojas.
  • Paprastai suaugusiems žmonėms reikia vartoti 500 mg (miligramų) – 2 000 mg (miligramų). Tokia dozė leidžiama kas 8 valandas. Tačiau, jei Jūsų inkstų funkcija yra sutrikusi, vaisto Jums gali būti skiriama rečiau.

Vartojimas vaikams ir paaugliams

  • Vyresniems kaip 3 mėnesių kūdikiams ir ne vyresniems kaip 12 metų vaikams, dozė nustatoma atsižvelgiant į vaiko amžių ir kūno svorį. Įprastinė Meropenem Steriscience dozė yra 10–40 mg /kg kūno svorio. Tokia dozė leidžiama kas 8 valandas. Jei vaikas sveria daugiau kaip 50 kg, jam leidžiama suaugusiems žmonėms rekomenduojama dozė.

Kaip vartoti Meropenem Steriscience

  • Meropenem Steriscience Jums injekuos arba infuzuos į stambią veną.
  • Paprastai Meropenem Steriscience Jums suleis gydytojas arba slaugytojas.
  • Vis dėlto kartais pacientai, tėvai ir slaugantys asmenys apmokomi Meropenem Steriscience leisti į veną namuose. Visada vartokite Meropenem Steriscience tiksliai kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją.
  • Jums skirto injekcinio tirpalo negalima maišyti ar pilti į tirpalus, kuriuose yra kitų vaistų.
  • Injekcijos trukmė gali būti maždaug 5 minutės arba 15–30 minučių. Kaip leisti Meropenem Steriscience, paaiškins gydytojas.
  • Paprastai leisti reikia kiekvieną dieną tuo pačiu laiku.

Ką daryti pavartojus per didelę Meropenem Steriscience dozę?

Jeigu atsitiktinai pavartojote didesnę negu gydytojo skirta dozę, tuoj pat kreipkitės į gydytoją arba vykite į artimiausią ligoninę.

Pamiršus pavartoti Meropenem Steriscience

Jei pamiršote pavartoti, prisiminus, suleiskite vaisto kaip galima greičiau. Jei jau beveik bus atėjęs kitos dozės vartojimo laikas, praleiskite pamirštą dozę.

Negalima vartoti dvigubos dozės (dviejų injekcijų tuo pačiu metu) norint kompensuoti praleistą dozę.

Nustojus vartoti Meropenem Steriscience

Kol gydytojas nenurodė, nenutraukite Meropenem Steriscience vartojimo.

Jeigu kiltų bet kokių klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją, vaistininką arba slaugytoją.

  1. Galimas šalutinis poveikis

Šis vaistas, kaip ir visi kiti, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Sunkios alerginės reakcijos

Jei pasireiškė bet kuris iš šių požymių ir simptomų, nedelsdami pasakykite gydytojui arba slaugytojui. Jums gali prireikti skubios medicininės pagalbos. Gali staiga atsirasti tokių požymių ir simptomų:

  • sunkus odos išbėrimas, niežulys arba dilgėlinė;
  • veido, lūpų, liežuvio ar kitų kūno dalių patinimas;
  • dusulys, švokštimas ar pasunkėjęs kvėpavimas;
  • sunkios odos reakcijos, įskaitant:
    • sunkias padidėjusio jautrumo reakcijas, kurios pasireiškia karščiavimu, odos išbėrimu ir kraujo rodiklių, rodančių kepenų funkciją, pokyčiais (padidėjęs kepenų fermentų aktyvumas); padidėjęs tam tikrų baltųjų kraujo ląstelių kiekis (eozinofilija) ir padidėję limfmazgiai. Tai gali būti daugybinio organų jautrumo sindromo sukeliamų sutrikimų, vadinamų DRESS sindromu, požymiai;
    • stiprų raudoną į žvynus panašų išbėrimą, odos iškilimus su pūliais, pūslelėmis ar odos lupimusi, kurie gali pasireikšti kartu su aukšta temperatūra ir sąnarių skausmu;
    • stiprų odos išbėrimą, kuris gali pasireikšti rausvomis apskritomis dėmėmis, dažnai su centrinėmis pūslėmis ant liemens, odos lupimusi, burnos, gerklės, nosies, lytinių organų ir akių opomis; prieš tai gali pasireikšti karščiavimas ir į gripą panašūs simptomai (Stivenso-Džonsono sindromas) arba sunkesnė forma (toksinė epidermio nekrolizė).

Raudonųjų kraujo ląstelių pažeidimas (dažnis nežinomas)

Požymiai gali būti:

  • netikėtas dusulys;
  • raudonas arba rudas šlapimas.

Jeigu pastebėjote nors vieną iš išvardytų požymių, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Kitoks galimas šalutinis poveikis

Dažni šalutinio poveikio reiškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 10 asmenų):

  • pilvo (skrandžio) skausmas;
  • šleikštulys (pykinimas);
  • vėmimas;
  • viduriavimas;
  • galvos skausmas;
  • odos išbėrimas, niežulys;
  • skausmas ir uždegimas;
  • kraujo plokštelių (trombocitų) kiekio padidėjimas kraujyje (nustatomas kraujo tyrimu);
  • kraujo tyrimų rodmenų, įskaitant tuos, kurie rodo kepenų veiklą, pokytis.

Nedažni šalutinio poveikio reiškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 100 asmenų):

  • kraujo pokyčiai: sumažėjęs kraujo plokštelių (trombocitų) kiekis (dėl to gali lengviau atsirasti kraujosruvų (mėlynių)), kai kurių baltųjų kraujo ląstelių kiekio padidėjimas, kitų baltųjų kraujo ląstelių kiekio sumažėjimas ir medžiagos, vadinamos bilirubinu, kiekio padidėjimas. Gydytojas gali laikas nuo laiko Jums atlikti kraujo tyrimus;
  • kraujo tyrimų, įskaitant inkstų funkcijos tyrimų, duomenų pokyčiai;
  • dilgčiojimo pojūtis (badymas ir dilgsėjimas);
  • grybelių sukeliama infekcinė burnos ar makšties liga (pienligė);
  • žarnų uždegimas su viduriavimu;
  • skausmas Meropenem Steriscience leidimo į veną vietoje;
  • pokyčiai kraujyje, kurių simptomai yra tokie: dažnos infekcinės ligos, aukšta temperatūra ir gerklės skausmas. Gydytojas gali laikas nuo laiko Jums atlikti kraujo tyrimus.

Reti šalutinio poveikio reiškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 1 000 asmenų):

  • traukuliai (konvulsijos);
  • ūmus orientacijos praradimas ir sumišimas (delyras).

Pranešimas apie šalutinį poveikį

Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis, įskaitant šiame lapelyje nenurodytą, pasakykite gydytojui, vaistininkui arba slaugytojui. Pranešimą apie šalutinį poveikį galite pateikti šiais būdais: tiesiogiai užpildant formą internetu Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos Vaistinių preparatų informacinėje sistemoje https://vapris.vvkt.lt/vvkt-web/public/nrv arba užpildant Paciento pranešimo apie įtariamą nepageidaujamą reakciją (ĮNR) formą, kuri skelbiama https://www.vvkt.lt/index.php?4004286486, ir atsiunčiant elektroniniu paštu (adresu NepageidaujamaR@vvkt.lt) arba nemokamu telefonu 8 800 73 568. Pranešdami apie šalutinį poveikį galite mums padėti gauti daugiau informacijos apie šio vaisto saugumą..

  1. Kaip laikyti Meropenem Steriscience

Šį vaistą laikykite vaikams nepastebimoje ir nepasiekiamoje vietoje.

Ant kartono dėžutės ir flakono po „Tinka iki“ nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, šio vaisto vartoti negalima. Vaistas tinkamas vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Šiam vaistui specialių laikymo sąlygų nereikia.

Injekcija

Po paruošimo:

Paruoštus tirpalus, skirtus leisti į veną, reikia vartoti nedelsiant.

Nustatyta, kad paruoštas naudoti tirpalas, skirtas boliusinei injekcijai, cheminiu ir fiziniu požiūriu išlieka stabilus:

  • 3 valandas, laikant ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje;
  • 6 valandas, laikant šaldytuve (2–8 °C).

Infuzija

Po paruošimo:

Paruoštus tirpalus, skirtus infuzijai į veną, reikia vartoti nedelsiant.

Nustatyta, kad ištirpinus Meropenem Steriscience natrio chloride 0,9 % (9 mg/ml), paruoštas naudoti infuzinis tirpalas cheminiu ir fiziniu požiūriu išlieka stabilus:

  • 3 valandas, laikant ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje;
  • 24 valandas, laikant šaldytuve (2–8 °C).

Kai Meropenem Steriscience ištirpinamas 5 % gliukozėje (dekstrozėje) (50 mg/ml), tirpalą reikia naudoti nedelsiant.

Mikrobiologiniu požiūriu preparatą reikia vartoti nedelsiant, nebent paruošimo metodas pašalina mikrobiologinės taršos riziką.

Jeigu jis iš karto nevartojamas, už laikymo sąlygas ir trukmę prieš vartojimą atsako vartotojas.

Paruošto tirpalo negalima užšaldyti.

Vaistų negalima išmesti į kanalizaciją arba su buitinėmis atliekomis. Kaip išmesti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

  1. Pakuotės turinys ir kita informacija

Meropenem Steriscience sudėtis

Veiklioji medžiaga yra meropenemas.

Kiekviename flakone yra meropenemo trihidrato, atitinkančio 500 mg arba 1000 mg meropenemo.

Pagalbinė medžiaga yra natrio karbonatas.

Meropenem Steriscience išvaizda ir kiekis pakuotėje

Meropenem Steriscience yra balti arba gelsvi milteliai injekciniam ar infuziniam tirpalui flakone.

Meropenem Steriscience 500 mg milteliai injekciniam ar infuziniam tirpalui

Skaidrus stiklinis flakonas su brombutilo gumos kamščiu, uždarytas mėlynos spalvos aliumininiu numaunamu sandarikliu.

Meropenem Steriscience 1000 mg milteliai injekciniam ar infuziniam tirpalui

Skaidrus stiklinis flakonas su brombutilo gumos kamščiu, uždarytas raudonos spalvos aliumininiu numaunamu sandarikliu.

Vaistas tiekiamas 1 arba 10 flakonų pakuotėmis. Gali būti tiekiamos ne visų dydžių pakuotės

Registruotojas

Steriscience B.V.

Kingsfordweg 151

1043GR Amsterdam

Nyderlandai

Gamintojas

Pharma Pack Hungary Kft.

H-2040, Budaörs, Vasút út 13

Vengrija

Šis vaistas Europos ekonominės erdvės valstybėse narėse registruotas tokiais pavadinimais:

Nyderlandai, Ispanija, Slovakija, Airija, Danija, Prancūzija, Belgija, Vengrija, Rumunija, Estija, Norvegija, Lenkija, Čekija, Kroatija, Švedija, Slovėnija, Latvija, Kipras, Suomija, Austrija, Italija, Malta

Meropenem Steriscience

Bulgarija, Graikija, Islandija, Liuksemburgas, Portugalija

Meropenem

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą peržiūrėtas 2022-06-21.

Patarimai / medicininis švietimas

Antibiotikai yra skirti bakterijų sukeltai infekcinei ligai gydyti. Jie neveiksmingi prieš virusų sukeltą infekcinę ligą.

Kartais pasirinkti antibiotikai nėra veiksmingi prieš bakterijas, sukėlusias infekcinę ligą.

Viena iš dažniausių to priežasčių yra tai, kad infekcinę ligą sukėlusios bakterijos yra atsparios vartojamų antibiotikų poveikiui. Tai reiškia, kad bakterijos gali išgyventi ir daugintis nepaisant antibiotikų vartojimo.

Bakterijos gali tapti atspariomis antibiotikų poveikiui dėl įvairių priežasčių. Jei antibiotikų vartojama tinkamai, mažėja tikimybė, kad bakterijos taps atsparios jų poveikiui.

Kai gydytojas Jums paskiria gydymo antibiotikais kursą, tai reiškia, jog vaistas yra skirtas gydyti tik Jūsų konkrečiai ligai. Atkreipkite dėmesį į toliau išvardytus patarimus – tai padės išvengti bakterijų atsparumo plitimo, kuris gali antibiotikus padaryti neveiksmingus. Labai svarbu, kad Jūs vartotumėte tinkamą antibiotikų dozę tinkamu laiku ir nustatytą dienų skaičių. Perskaitykite pakuotės lapelyje pateiktus nurodymus ir, jei kas nors bus neaišku, kreipkitės į gydytoją ar vaistininką, kad Jums paaiškintų.

  1. Jeigu specialiai Jums nepaskirta vartoti antibiotikų, savo nuožiūra jų vartoti negalima. Šiuos antibiotikus turite vartoti tik tai infekcinei ligai gydyti, kuriai vaistas paskirtas.
  2. Negalima vartoti antibiotikų, kurie yra paskirti kitiems žmonėms, nors jų infekcinė liga ir yra panaši į Jūsų.
  3. Negalima duoti kitiems žmonėms Jums paskirtų antibiotikų.
  4. Jei vartojant antibiotikų taip, kaip nurodyta gydytojo, liko jų likučių, juos reikia nunešti į vaistinę, kur šie likučiai bus tinkamai sunaikinti.

Toliau pateikta informacija skirta tik sveikatos priežiūros specialistams.

Visą informaciją apie dozavimą, įspėjimus ir atsargumo priemones, nurodymus dėl vaistinio preparato paruošimo prieš vartojimą ir kitą informaciją skaitykite preparato charakteristikų santraukoje.

Instrukcijos, kaip leisti Meropenem Steriscience sau ar kitam asmeniui namuose

Kai kurie pacientai, tėvai ir prižiūrintys asmenys išmokomi leisti Meropenem Steriscience namuose.

Įspėjimas. Šį vaistą sau ar kitam asmeniui namuose galite leisti tik po to, kai gydytojas ar slaugytojas Jus išmokė tai daryti.

Kaip paruošti šį vaistą

  • Vaistą reikia sumaišyti su kitu skysčiu (skiedikliu). Gydytojas pasakys, kiek skiediklio reikia naudoti.
  • Vaistą vartokite iš karto po to, kai jį paruošite. Jo negalima užšaldyti.
  1. Nusiplaukite rankas ir labai kruopščiai jas nusausinkite. Paruoškite švarią darbo vietą.
  2. Išimkite Meropenem Steriscience flakoną iš pakuotės. Patikrinkite flakoną ir tinkamumo laiką. Patikrinkite, ar flakonas sveikas ir nepažeistas.
  3. Nuimkite spalvotą dangtelį ir alkoholiu suvilgytu tamponu nuvalykite pilką guminį kamštį. Leiskite guminiam kamščiui nudžiūti.
  4. Pritvirtinkite naują sterilią adatą prie naujo sterilaus švirkšto, neliesdami galų.
  5. Į švirkštą įtraukite rekomenduojamą sterilaus injekcinio vandens kiekį. Reikiamas skysčio kiekis nurodytas toliau pateiktoje lentelėje:

Meropenem Steriscience dozė

Skiedimui reikalingas

injekcinio vandens kiekis

500 mg (miligramų)

10 ml (mililitrų)

1 000 mg

20 ml

1 500 mg

30 ml

2 000 mg

40 ml

Įsidėmėkite: jei paskirta Meropenem Steriscience dozė yra didesnė nei 1 000 mg, Jums reikės naudoti daugiau nei 1 Meropenem Steriscience flakoną. Tuomet flakonuose esantį skystį galite sutraukti į vieną švirkštą.

  1. Švirkšto adata pradurkite pilko guminio kamščio vidurį ir į Meropenem Steriscience flakoną ar flakonus įšvirkškite rekomenduojamą injekcinio vandens kiekį.
  2. Ištraukite adatą iš flakono ir gerai pakratykite flakoną maždaug 5 sekundes arba tol, kol visi milteliai ištirps. Dar kartą nuvalykite pilką guminį kamštį nauju alkoholiu suvilgytu tamponu ir leiskite guminiam kamščiui nudžiūti. Prieš vartojimą tirpalą reikia apžiūrėti, ar jame nėra neištirpusių dalelių ir ar nepasikeitė spalva. Tirpalą vartoti galima tik jeigu jis skaidrus ir bespalvis arba geltonos spalvos, be neištirpusių dalelių.
  3. Švirkšto stūmoklį iki galo įstūmę į švirkštą, vėl pradurkite adata pilką guminį kamštį. Laikydami švirkštą ir flakoną, apverskite flakoną dugnu į viršų.
  4. Laikydami adatos galiuką skystyje, traukite stūmoklį atgal ir sutraukite visą flakone esantį skystį į švirkštą.
  5. Ištraukite adatą ir švirkštą iš flakono, o tuščią flakoną išmeskite į saugią vietą.
  6. Švirkštą laikykite vertikaliai, adata turi būti nukreipta į viršų. Pabaksnokite švirkštą, kad skysčio burbuliukai pakiltų į švirkšto viršų.
  7. Švirkšte esantį orą pašalinkite švelniai stumdami stūmoklį, kol švirkšte oro nebeliks.
  8. Jei Meropenem Steriscience vartojate namuose, visas panaudotas adatas ir infuzines žarneles išmeskite tinkamu būdu. Jei gydytojas nuspręs nutraukti gydymą, nepanaudotą Meropenem Steriscience išmeskite tinkamu būdu.

Injekcija (vaisto suleidimas)

Šį vaistą galite leisti per trumpą kaniulę ar venfloną (į veną įstatytą vamzdelį), arba per portą (implantuotas poodinis rezervuaras, per kurį suleisti vaistai patenka tiesiai į dešinį prieširdį) arcentrinės venos kateterį (per odos paviršių išvestas ilgalaikis kateteris, kuriuo vaistas patenka tiesiai į centrinę veną).

Meropenem Steriscience suleidimas per trumpą kaniulę arba venfloną

    1. Nuimkite adatą nuo švirkšto ir atsargiai išmeskite ją į aštrių atliekų talpyklę.
    2. Nuvalykite trumposios kaniulės arba venflono galą alkoholiu suvilgytu tamponu ir leiskite jam nudžiūti. Atidarykite kaniulės dangtelį ir prijunkite švirkštą.
    3. Lėtai spauskite švirkšto stūmoklį, kad antibiotikas būtų suleistas tolygiai maždaug per 5 minutes.
    4. Suleidę visą švirkšte esantį antibiotiką, ištraukite švirkštą ir panaudokite praplovimo priemonę, kaip rekomendavo gydytojas arba slaugytojas.
    5. Uždarykite kaniulės dangtelį ir atsargiai išmeskite švirkštą į aštrių atliekų talpyklę.

Meropenem Steriscience suleidimas per portą arba centrinės venos kateterį

  1. Nuimkite porto arba centrinės venos kateterio dangtelį, nuvalykite jo galą alkoholiu suvilgytu tamponu ir leiskite jam nudžiūti.
  2. Prijunkite švirkštą ir lėtai spauskite švirkšto stūmoklį, kad antibiotikas būtų suleistas tolygiai maždaug per 5 minutes.
  3. Baigę leisti antibiotiką, ištraukite švirkštą ir panaudokite praplovimo priemonę, kaip rekomendavo gydytojas arba slaugytojas.
  4. Uždėkite naują, švarų dangtelį ant centrinės venos kateterio ir atsargiai išmeskite švirkštą į aštrių atliekų talpyklę.

Kiekvienas flakonas skirtas vartoti tik vieną kartą.

Prieš vartojimą tirpalą reikia suplakti. Prieš vartojimą tirpalus reikia apžiūrėti, ar juose nėra dalelių ir ar nepasikeitė spalva. Tirpalą vartoti galima tik jeigu jis skaidrus, nuo bespalvės iki geltonos spalvos, be dalelių.

Paruošto / praskiesto vaistinio preparato laikymo sąlygos pateikiamos 5 skyriuje.

Nesuvartotą vaistinį preparatą ar atliekas reikia tvarkyti laikantis vietinių reikalavimų